
Psyllium on jänönratamon kuivattua siemenkuorta. Vatsaa hellivä ja runsaasti liukoista ravintokuitua sisältävä psyllium-jauhe on gluteeniton ja soveltuu erinomaisesti käytettäväksi ruoanlaitossa ja leivonnassa lisäämään kuitupitoisuutta.
Kasvin pienet, mauttomat ja hajuttomat siemenet ovat hyvin kevyitä ja 2 grammaan psyllium-jauhetta vaaditaan 1000 siementä. Psylliumia käytetään kuitulisänä esimerkiksi ummetuksen hoidossa.
Käyttö: 1 tl - 3 rkl / pvä. Psylliumin käytön yhteydessä tulee aina nauttia riittävästi nestettä mahdollisten sivuvaikutusten välttämiseksi. Tyypillinen suositus on 3,5 grammaa psyllium-jauhetta 2,5 desilitraan nestettä. Gluteenittomassa leivonnassa psyllium parantaa taikinan sitkoa. Leivonnassa psyllium sekoitetaan taikinanesteeseen ja sen annetaan turvota 10 minuuttia ennen jauhojen lisäämistä. Voit sekoittaa psylliumia myös smoothiejuomiin, puuroon, jogurttiin tai muihin välipala-annoksiisi.
Säilytys: Huoneenlämmössä. Kuivassa ja ilmatiiviissä rasiassa, valolta suojattuna.
Alkuperämaa: Intia
Ravintoarvot (/100g)
Energia: 189 kcal
Proteiinit: 1,5g
Rasvat: 0,6g
joista tyydyttyneitä: 0,1g
joista yksittäistyydyttyneitä: 0,2g
joista monityydyttymättömiä: 0,2g
Hiilihydraatteja: 0,1g
joista sokereita: 0,1g
Ravintokuituja: 88,5g