Oletko Viranomainen? Meiltä 10% Viranomais­alennus lähes kaikkiin tuotteisiin - Katso ohjeet »
ukk

Viranomainen - Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

1. En ole viranomainen, voinko ostaa teiltä tuotteita?

Voit! Haluamme että myös erittäin korkealaatuisia tuotteita arvostavilla yksityisillä ihmisillä on mahdollisuus nauttia ammattilaistason varusteista. Meillä käykin paljon esimerkiksi reserviläisiä ja toiminnallisten harrastusten parissa viihtyviä asiakkaita. Joidenkin tuotteiden ostoon liittyy rajoituksia, mutta mikäli näin ei erikseen mainita, on tilaaminen mahdollista. Monia tuotteitamme ei kuitenkaan vientirajoitusten takia voi tilata ulkomaille.

2. Miksi tuotteiden arvioidut saapumisajat saattavat olla niin pitkiä?

Tilaamme suurimman osan tavarasta Yhdysvalloista, joko suoraan valmistajien tehtailta tai näiden välittäjiltä. Monissa tuotteissa jo valmistusajat saattavat olla hyvin pitkiä, pienten valmistuserien ja sotilastuotteiden tiukkojen laadunvalvonnallisten kriteerien johdosta. Monien tuotteiden ja merkkien kohdalla valmistusmäärät eivät ole kuluttajatuotteiden miljoonia yksiköitä, vaan esimerkiksi 10 yksikköä.

Jos tilaamastasi tuotteesta ei ole etukäteen olemassa aktiivista tilausta tavarantoimittajalta, voi tuote joutua odottamaan suuremman tilauksen täyttymistä ennen lähetystä. Tällä pyritään vähentämään lähetysten määrää ja kompensoimaan hintoja.

3. Mikä on palautuspolitiikkanne?

Seisomme vankasti myymiemme tuotteiden takana ja olemme tästä syystä hyvin reiluja palautusten suhteen. On vaikea osoittaa mikä on niin sanotusti normaalia kulumista ja mikä erityisen rasittavaa käyttöä, virheellistä käyttöä tai rikkoutumista. Sotilastuotteiden voidaan kuitenkin olettaa kestävän huomattavasti paremmin, kuin normaalien kuluttajatuotteiden. Yleisesti takuumme on 6kk.

4. Miten 10% viranomaisalennuksenne toimii ja miksi en saa sitä X tuotteesta?

Haluamme tukea suomalaisia turvallisuus, puolustus, raja- ja pelastusalan viranomaisia antamalla 10% alennusta lähes kaikista tuotteista. Homma toimii näin:
Lähetä virkasähköpostistasi (@raja @mil @poliisi jne.) pyyntö aktivoida viranomais VIP-alennukset haluamallesi sähköpostiosoitteelle. Me teemme ATK-taikoja ja saat parin päivän sisällä viestin, jonka ohjeilla voit aktivoida tunnuksesi!

Muistathan, että VIP-asiakkuus on henkilökohtainen ja sen hankkiminen kaverille, joka ei ole viranomainen on petos. Mikäli tuotteessa lukee ”Tästä tuotteesta ei anneta alennusta VIP-asiakkaille”, siitä ei lähtökohtaisesti voida antaa myöskään viranomaisalennusta. Tämä johtuu siitä, että joissain tuotteissa kate ei yksinkertaisesti riitä kattamaan sen tilauksesta, toimituksesta, varastoinnista ja myynnistä koituvia kuluja. Mikäli olet kuitenkin tilaamassa suurempaa määrää roipetta kerralla, voimme katsoa pakettia kokonaisuutena ja tehdä peliliikkeitä alennuksen suhteen.

HUOM! Viranomaisalennus on tarkoitettu helpottamaan yksityishenkilöinä tilaavia viranomaisia. Julkisissa ja yrityshankinnoissa hinnoittelu tapahtuu tarjousten pohjalta.

5. Kenelle ja miksi myytte aseita?

Myymme aseita viranomaisten sopiviksi katsomille reserviläisille ja ampumaharrastajille. Tehokkaan liikunnan ohella ampumaharrastuksella ylläpidetään yleistä reserviläisten ampumataitoa. Tällä taas on merkittävä vaikutus maanpuolustuskykyyn ja turvalliseen kertausharjoitustoimintaan.

6. Miten aseen ostaminen tapahtuu?

Meiltä saa kivääreitä, haulikoita ja pistooleja. Kaikkiin näihin tarvitset poliisin myöntämän aseenhankintaluvan. Poliisin verkkosvuilta löydät aiheesta lisätietoa.

Yleinen ohje aseen ostoon:

Kun olet ostamassa asetta otathan huomioon muutamat seikat. Sinulla on oltava lupa juuri oikean tyyppiseen aseeseen; kivääri, pistooli tai haulikko. Luvassasi merkitty toimintatapa on oltava sama kuin ostamassasi aseessa. Lupaan merkitty kaliiperi on oltava sellainen jossa on merkittynä myös ostamasi kaliiperi. Esim siis .40S&W aseen voi ostaa luvalla jossa on mainittu joko juuri kyseinen kaliiperi TAI vaikkapa 9mm - .45 ACP. Kivääriluvilla myytävien aseiden kokonaismitta täytyy nykyisen lainsäädännön mukaan olla yli 600mm. Mittaus suoritetaan piipun kierteiden päästä aseen perän pisimpään kohtaan. Mikäli aseessa on kiinni pinnattu liekinsammutin, kompensaattori tai vaimennin, tapahtuu mittaus sen päästä aseen perään.

Mikäli haluat käyttää asettasi yli 10 patruunan lippailla, ostoluvassa on oltava maininta että sinulla on lupa erityisen vaaralliseen aseeseen. Pistooleissa taas jos haluat käyttää yli 20 patruunan lippaita, koskee sitä sama menettely kuin kiväärilupia. Mikäli sinulla kuitenkin on ennestään ERVA-lupa saman asetyypin aseeseen ( TT3 pistooli tai kivääri ) voit ostaa uuden aseesi pitkillä lippailla ns. vanhaa lupaa hyödyntäen. Luvat jotka on myönnetty ennen 12.6.2017 ovat automaattisesti ERVA- lupia vaikkei niissä kyseistä mainintaa olekkaan. Huomioithan kuitenkin että luvan on oltava saman asetyypin lupa ja toimintatapa on oltava itselataava kertatuli. Haulikoita ja pienoiskivääreitä ja -pistooleja kyseinen lipasrajoitus ei koske, mutta pituuden osalta ne noudattavat samaa 600mm lakia. Mikäli sinulla on jo aikaisemmin myönnetty kiväärilupa, sinulla on nyt oikeus lyhentää aseesi lain vaatimaan mittaan tai ostaa siihen vaikka uusi lyhyempi yläkerta. Piipun pituusvaatimus on 300mm. Suosittelemme kuitenkin että jos et itse ole aseseppä, niin kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. piipun katkaisu, uudelleen kierteytys ja vaikka AR- kiväärien kaasujärjestelmän toimiminen toimenpiteen jälkeen eivät välttämättä ole aivan itsestäänselvyyksiä. Myös suosittelemme huomioimaan, että jos ostat kokonaisen yläkerran aseeseesi, kannattaa vielä varmistaa luvan myöntäneeltä laitokselta että olet oikeutettu ostamaan kokonaisen yläkerran ilman erillistä hankintalupaa. Aseen tai aseenosan oston jälkeen ostajalla on 30 päivää aikaa käydä tarkastuttamassa ase poliisilla.

Aseen osto on mahdollista myös etänä. Kun olet tehnyt tilauksen ja saanut poliisilta luvan aseen hankintaan, lähetä lupapaperit allekirjoitettuna meille osoitteeseen Malminkartanontie 1, 00390 Helsinki. Vastaanottajaksi voit kirjata Aalto Group Oy / Viranomainen.fi. Kun tilaamasi ase on saapunut tehtaalta/toimittajalta meille ja se on CIP-merkitty poliisin toimesta, on hyvä hetki lähettää lupapaperit tulemaan. Samalla voit myös maksaa tilauksesi ennakkolaskulla, joskin muut maksutavat ovat myös mahdollisia. Lähetä myös hyvälaatuinen kuva henkilöllisyystodistuksesta osoitteeseen info@viranomainen.fi. Kun lupapaperit ovat saapuneet meille ja maksu on kirjautunut järjestelmäämme, käsittelemme ja lähetämme tilauksesi 5 arkipäivän kuluessa.