Oletko Viranomainen? Meiltä 10% Viranomais­alennus lähes kaikkiin tuotteisiin - Katso ohjeet »

Käyttökokemuksia: Garmin inReach Mini 2


Ulkoilu, Kiipeily, Sienestys, Vapaalasku, Retkeily ja vaellus, Valintaoppaat, Erähiihto by Ilari H., 15.3.2022

Mikäli haluaa säilyttää yhteyden muuhun maailmaan vaikkapa keskelle erämaata suuntautuvilla vaelluksilla, on paras ratkaisu ottaa mukaan satelliittiviestin. Iridium-satelliittiverkkoon pohjautuva viestintä ei ole riippuvainen puhelimien verkosta, ja viestit sekä hätäkutsut toimivat näin missä tahansa maapallolla, kunhan laitteella on riittävä näkyvyys taivaalle. 

Tähän käyttöön sopivat kaikki Garminin inReach-satelliittiviestintää tukevat laitteet. Mikäli satelliittiviestimen tärkein valintakriteeri on kompakti koko ja kevyt paino, on paras valinta uusi inReach Mini 2. Näin inReach Mini 2 sopii esimerkiksi kevytretkeilijöiden rinkkaan. Laitteen edeltäjä onkin ollut suosittu valinta esimerkiksi Yhdysvaltojen legendaarisella 4265 kilometrin mittaisella Pacific Crest Trail -vaellusreitillä kulkevien retkeilijöiden keskuudessa.

Garminin uudistettu inReach Mini 2 on markkinoiden paras paikannin ja satelliittiviestin niille käyttäjille, joille pieni koko ja keveys ovat tärkeitä ominaisuuksia. Kämmenelle mahtuva laite painaa vain 99 grammaa ja kulkee näin helposti mukana missä tahansa. Paikantimen voi kiinnittää vaikkapa reppuun mukana tulevalla karabiinihaalla. 

Satelliittiviestinnän lisäksi inReach Mini 2 toimii myös GPS-paikantimena. Karttoja selataan laitteeseen Bluetoothilla yhdistettävän puhelimen näytöltä, mutta esimerkiksi olinpaikan koordinaatit pystyy lukemaan suoraan inReach Mini 2:n näytöltä. inReach Mini 2:n kaikkien ominaisuuksien käyttäminen vaatii kuitenkin inReach-kuukausitilauksen aktvointia

Parannuksia tärkeimmissä ominaisuuksissa
Alkuperäiseen inReach Miniin verrattuna päivitetty inReach Mini 2 tarjoaa ennen kaikkea parannellun akkukeston. Laitteen akku kestää jopa kaksi viikkoa, kun seurannan väli on 10 minuuttia ja näköyhteys taivaalle on esteetön. Asetuksia säätämällä akkukestoa voi pidentää vielä entisestään, ja tosielämän akkukesto riippuukin hyvin paljon käyttäjästä ja käyttötilanteesta. Laitteen lataus tapahtuu USB-C-liittimestä.

Uutena ominaisuutena inReach Mini 2 sisältää TracBack-opastuksen, joka ohjastaa käyttäjän takaisin retken lähtöpisteeseen. TracBack toimii suoraan paikantimen näytöltä, eli ominaisuus on käytössä myös ilman puhelinta.  Laitteen avulla voi myös hakea säätiedotteita. 

inReach Mini 2:een voi ohjelmoida esikirjoitettuja viestejä, jotka voi lähettää nappia painamalla. Lähettimen voi myös asettaa lähettämään paikkatietoja automaattisesti halutuin aikavälein, jolloin kotiväki voi seurata matkan etenemistä reaaliajassa. Vastaanottajille viestit saapuvat joko sähköpostin tai tekstiviestin muodossa, ja karttakuvaa pääsee ihastelemaan mukana saapuvan linkin muodossa. 

Käytännön testi talvivaelluksella
Käytännön testissä inReach Mini 2 osoitti toimivuutensa talvisella viikonloppuvaelluksella. 

Kevätauringosta huolimatta vaelluksen keskilämpötila pysyi tiukasti pakkasella. inReach Mini 2:ta pakkanen ei haitannut, ja laite pysyi kaikin puolin toimintakykyisenä. Myöskään akkukeston kanssa ei tullut vastaan ongelmia, ja viikonlopun jälkeen akkua oli vielä runsaasti jäljellä, mikäli retki olisi jatkunut pidemmälle. Tarvittaessa inReach Mini 2:n lataus kesken reissun olisi onnistunut virtapankista.

Retken aikana viestien lähettäminen satelliittiviestimen kautta onnistui ilman ongelmia, ja kotiväki pystyi seuraamaan matkan etenemistä kartalta. Vaikka vaellus tapahtui eteläisessä Suomessa, jossa puhelinverkot ovat pääsääntöisesti Lappia paremmat, ei puhelimessa siitä huolimatta riittänyt kenttää joka tilanteessa. inReach Mini 2 kuitenkin lähetti ja vastaanotti luotettavasti viestejä myös silloin, kun puhelimessa ei enää riittänyt kenttää. Myös GPS-paikannus toimi hienosti ja paikka kartalta löytyi nopeasti. 

Erityisesti esikirjoitettujen viestien lähettäminen osoittautui erinomaiseksi ominaisuudeksi ja ne oli helppo lähettää suoraan inReach Mini 2:sta. Esikirjoitettuja viestejä kuuluu loputon määrä jo halvimpaankin inReach-tilaukseen, joten kynnys “kaikki okei”-viestin lähettämiselle on hyvin matala. Pidemmät kustomoidut viestit oli mukavampi kirjoittaa puhelimen avulla, joskin niiden kirjoittaminen on toki mahdollista myös suoraan satelliittiviestimestä. 

Hätäkutsun testaukselle ei retken aikana tullut onneksi tarvetta. Retkeilijän näkökulmasta oli kuitenkin helpottavaa tietää, että pahassa tilanteessa avun pystyisi kutsumaan paikalle, vaikka puhelimessa ei riittäisikään kenttää. 

Kokonaisuudessaan inReach Mini 2 osoittautui erinomaiseksi turvallisuutta lisääväksi ja yhteydenpitoa helpottavaksi matkakumppaniksi. Kompakti laite on samalla niin huomaamattoman pieni, ettei sitä tee mieli jättää painon säästämiseksi kotiin edes lyhyillä vaelluksilla. Tulevaisuudessa inReach Mini 2 pääseekin mukaan myös esimerkiksi kiipeily- ja melontaretkille sekä muille luontoon suuntautuville seikkailuille. 

Lajit‪»Ulkoilu‪»Elektroniikka‪»GPS-laitteet‪»Ulkoilijoille‪»
Garmin inReach Mini 2
Kampanjahinta 383,22 €
(309,05 €, alv 0)
(19)
Heti saatavilla

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Garmin Edge 840 Solar: täydellinen treenikumppani

Garmin Edge 840 Solar on täydellinen kumppani treenaamisen pyöräilyyn teillä ja poluillaGarminin aiemmin tänä vuonna ilmestynyt Edge 840 on valmistajan pyörätietokoneiden premium-osastoa edustava malli. Edge 840 Solar pääsi kokonaisen kesän mittaisen pitkän testijakson aikana tos...

Garmin Varia RTL516 tuo turvaa maantiepyöräilyyn

Garmin Varia RTL516 yhdistää tutkan ja takavalon, ja tuo turvallisuutta maantiepyöräilyyn Tutkan ja takavalon yhteen näppärään laitteeseen yhdistävä Garmin Varia RTL516 pääsi kesän kestäneeseen käyttökokeiluun yhdessä Edge 840 Solar -pyörätietokoneen kanssa. Pitkässä käyttökokees...

Tactical Foodpack -reseptikilpailu: Voittajalle 2000 € lahjakortti Tactical Foodpackin tuotteisiin.

Päästä kulinaarinen luovuutesi valloilleen Oletko koskaan haaveillut saavasi kaikkien aikojen suosikkiruokasi Tactical Foodpackin premium -tuotevalikoimassa? Parhaat haaveet on tehty toteutettaviksi ja tässä tarjoutuukin siihen oivallinen mahdollisuus: Jaa kanssamme lemppariann...