Oletko Viranomainen? Meiltä 10% Viranomais­alennus lähes kaikkiin tuotteisiin - Katso ohjeet »

Petzl Nao RL: Tehokas lamppu monipuoliseen ulkourheiluun


Ulkoilu, Kiipeily, Geokätköily, Juoksu, Talviurheilu, Retkeily ja vaellus, Erähiihto by Ilari H., 4.1.2023

Petzl Nao RL on kevyt ja tehokas otsalamppu esimerkiksi polku- ja ultrajuoksuun, vaelluksille sekä hiihtoon

Petzlin tuore Petzl Nao RL on suunniteltu käyttöön, jossa otsalampulta vaaditaan yhtä aikaa keveyttä, mukavuutta sekä suorituskykyistä valotehoa. Parhaimmillaan otsalamppu yltää 1500 lumenin maksimikirkkauteen, painon jäädessä vain 145 grammaan (akku mukaanluettuna). Valokeilan muoto on leveä spotti, jolla näkee hyvin niin lähelle kuin myös kauas.

Lajit‪»Ulkoilu‪»Valaisimet‪»Otsavalaisimet‪»
Petzl Nao RL 1500lm
Kampanjahinta 143,10 €
(115,40 €, alv 0)
(5)
Heti saatavilla

Manuaalisten säätöjen lisäksi Petzl Nao RL:stä löytyvä Reactive Lightning -toiminto sopeuttaa valotehon automaattisesti ympäröiviin olosuhteisiin. Reactive Lightningin avulla valo kirkastuu ympäristön pimentyessä, ja säästää puolestaan virtaa valoisassa ympäristössä. Valoasetuksien säätäminen onnistuu lampun alle asetetusta näppäimestä, jonka painaminen onnistuu myös hanskat kädessä. Lampun saa myös lukittua, jolloin se ei mene vahingossa päälle.

Petzl Nao RL:n takapuolelta löytyy integroitu punainen lisävalo, joka lisää käyttäjän näkyvyyttä ja turvallisuutta pimeässä. Valon saa halutessaan myös pois päältä tai välkkymään omasta napistaan. Myös panta on heijastavaa materiaalia.

Monet tavalliset otsalamput, joissa akku on yhdistetty suoraan valoon, alkavat pomppia päässä epämukavasti varsinkin juostessa. Tämä ongelma on vältetty Petzl Nao RL:n kanssa, sillä Petzl Nao RL pysyy tiukasti päässä vauhdikkaassakin liikkeessä. Joustavan pääpannan, otsalampun keveyden ja takaraivolle asetetusta akusta syntyvän hyvän tasapainon vuoksi lamppu on päässä hyvin mukava. Lamppu päässä juokseminen onnistuu hyvin, minkä vuoksi Petzl Nao RL:ää voi suositella esimerkiksi polku- tai ultrajuoksukäyttöön.

Akun latausaika tyhjästä täyteen on noin 3,5 tuntia ja esimerkiksi 250 lm standarditilassa akkukesto on noin viisi tuntia. Akkua ladataan nykyaikaisen USB-C-portin avulla ja viisiportainen asteikko kertoo, paljonko akkua on jäljellä. 

Otsalampun takapuolela löytyvä 3200 milliampeeritunnin akku irtoaa valosta kokonaan. Tarvittaessa samaa akkua voi käyttää myös tavallisena virtapankkina, josta saa tarvittaessa lisävirtaa esimerkiksi puhelimeen tai urheilukelloon. Sekä akku että lamppu on suojattu vesiroiskeilta IPX4-standardin mukaisesti.


Petzl Nao RL sopii poluille, laduille tai vaikka jääkiipeilyyn

Käytännön testeissä Petzl Nao RL osoittautui loistavaksi otsavaloksi kaikkiin aktiivisiin lajeihin. Kenties parhaimmillaan lamppu on polku- tai ultrajuoksussa, jossa kirkas valoteho valaisee reitin selkeästi. Päässä tiukasti mutta mukavasti pysyvän keveän valon unohtaa juostessa lähes kokonaan, ja se istuu hyvin myös pipon päälle. 

Juoksun ohella Petzl Nao RL menestyi myös hiihtolamppuna sekä metsähiihdossa että valaisemattomilla laduilla liikkuessa. Reaktiivinen valaistus piti valotehon sopivana myös silloin, kun siirryttiin valaistujen ja valaisemattomien latupätkien välillä. Petzl Nao RL kesti testeissä hyvin myös pakkasta, eli valoa voi suositella myös talvivaelluksille tai lumikenkäilyyn. Vaelluksilla kätevänä ominaisuutena otsavalon säilytyspussi muuttaa valon koko tilan valaisevaksi lyhdyksi, josta on iloa teltassa tai autiotuvassa.

Jääkiipeilyssä on pakkaskestävyyden ohella tärkeää, ettei valo pääse vahingossakaan tippumaan päästä, ja että pääpannan saa soviteltua tarpeeksi isoksi, että se mahtuu kiipeilykypärän ympärille. Petzl Nao RL suoriutui molemmista tarpeista ilman ongelmia.

Kokonaisuudessaan Nao RL on loistava valinta kaikille, jotka etsivät aktiiviseen liikuntaan sopivaa otsalamppua. Valosta on vaikea keksiä pahaa sanottavaa, ja se sopii hyvin sekä kesäiseen että talviseen seikkailuun.

Petzl NAO RL - Experience the Difference

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Salomon esittää: syyskauden paras juoksupäivä!

Tervetuloa Varuste.net:n ja Salomonin yhteiseen syysjuoksupäivään lauantaina 30.9.2023 klo 10.00 -15.00. Päivän aikana pääset tutustumaan Salomonin uutuustuotteisiin ja kestosuosikkeihin asiantuntijoiden opastuksella. Luvassa on luentoja ...

Garmin Edge 840 Solar: täydellinen treenikumppani

Garmin Edge 840 Solar on täydellinen kumppani treenaamisen pyöräilyyn teillä ja poluillaGarminin aiemmin tänä vuonna ilmestynyt Edge 840 on valmistajan pyörätietokoneiden premium-osastoa edustava malli. Edge 840 Solar pääsi kokonaisen kesän mittaisen pitkän testijakson aikana tos...

Garmin Varia RTL516 tuo turvaa maantiepyöräilyyn

Garmin Varia RTL516 yhdistää tutkan ja takavalon, ja tuo turvallisuutta maantiepyöräilyyn Tutkan ja takavalon yhteen näppärään laitteeseen yhdistävä Garmin Varia RTL516 pääsi kesän kestäneeseen käyttökokeiluun yhdessä Edge 840 Solar -pyörätietokoneen kanssa. Pitkässä käyttökokees...