Oletko Viranomainen? Meiltä 10% Viranomais­alennus lähes kaikkiin tuotteisiin - Katso ohjeet »

Kumisaappaiden hoito ja huolto-ohjeet


Huolto ja korjaus by Varuste.net / Toimisto-Jorma, 16.10.2023

Kumisaappaiden asianmukainen hoito voi pidentää niiden käyttöikää ja ainakin pitää ne paremmassa kunnossa.
Alta löydät kokonaiset 9 erinomaista vinkkiä kumppareiden hoitoon:

1. Puhdista kumisaappaat säännöllisesti
Pyyhi kumisaappaat säännöllisesti puhtaalla ja kostealla liinalla poistaaksesi lian ja mudan. Voit käyttää myös pehmeää harjaa.
Jos saappaat ovat erityisen likaiset, huuhtele ne vedellä ennen pyyhkimistä.

2. Kuivata saappaat aina kunnolla
Varmista, että kumisaappaat ovat täysin kuivat ennen kuin laitat ne säilöön. Kosteus voi aiheuttaa saappaiden haurastumista ja homeen muodostumista.
Älä kuivaa saappaita suorassa auringonpaisteessa, koska se voi kuivattaa ja haurastuttaa kumin. Jos kumisaappaissasi on irtopohjalliset, nosta ne pois kumisaappaista ja anna pohjallisten kuivua vapaasti. Jos saappaat ovat kovin märät ja tuntuu, etteivät ne millään kuivu, on olemassa erikseen erityisiä saappaiden kuivattamiseen sopivia varusteita, kuten suuria silica-täytteisiä jalkinekuivauspusseja ja ihan sähköllä toimivia saapas-/ kenkätuulettimia /-kuivaimia.

3. Vältä lämpöä ja auringonvaloa
Älä säilytä kumisaappaita suorassa auringonvalossa tai lämpölähteiden lähellä, (kuten patterit/ uunit / avotuli) sillä lämpö voi vahingoittaa kumia.

4. Käytä suojasuihketta /kuminhoitoainetta
Voit käyttää kumisaappaille tarkoitettua suojasuihketta /kuminhoitoainetta, joka auttaa suojaamaan kumia kosteudelta ja auringonvalolta. Samalla aine pitää materiaalin voideltuna, kimmoisana ja hyvänä jolla voit estää materiaalin halkeilun niiltä osin joihin koituu käytön aikana kovin rasitus.

5. Säilytä oikein
Säilytä kumisaappaita viileässä ja kuivassa paikassa, mieluiten ilmavassa tilassa vakiolämpötilassa.
Voit tarvittaessa myös käyttää saappaiden pitämiseen myös jonkinlaista telineviritelmää, joka estää saappaiden liimaantumista toisiinsa.  

6. Tarkasta saapasten kunto
Tarkasta säännöllisesti saappaiden kunto. Jos huomaat reikiä, halkeamia tai muita vaurioita, korjaa ne mahdollisimman pian, käyttämällä esimerkiksi erityistä kumisaappaiden korjausainetta. Luonnonkumisaappaaseen voi soveltaa samanlaisia korjausmenetelmiä kuin pyörän sisäkumiin, ja sekoitemateriaaleihin Aquasure- tms muun valmistajan vastaava tuote toimii oikeinkin hyvin paikkamateriaalina.

7. Käytä saappaita
Kumisaappaiden säännöllinen käyttö (...ja asianmukainen huolto) auttaa pitämään ne joustavina ja vähentää riskiä kumin kovettumiselle.

8. Vaihda pohjalliset tarvittaessa
Pohjallisten vaihtaminen ajoittain saattaa auttaa ylläpitämään saappaiden mukavuutta ja tukea. Freshit pohjalliset takaavat saappaiden käyttömukavuuden.

9. Vältä voimakasta hankautumista
Eipä tätä voi täysin välttää, jos saappaat ovat oikein kovassa käytössä mutta tiedosta, että jatkuva voimakas hankaus ja kitka saappaiden pohjan ja kovan maanpinnan välillä kuluttaa pohjaa nopeammin.

Näiden vinkkien noudattaminen auttaa pitämään kumisaappaasi hyvässä kunnossa ja pidentää niiden käyttöikää. Huolellinen hoito varmistaa, että ne säilyttävät vedenpitävyytensä ja mukavuutensa - etenkin kun tarvitset niitä näinä sateisina päivinä ja muuten mutaisissa olosuhteissa.

Kumisaappaiden hoitoaineet
Lajit‪»Ulkoilu‪»Kengät‪»Tarvikkeet‪»
Kumisaappaiden hoitoaineet
-15%
Nokian jalkineet Kuminhoitoaine saappaille 65ml
 
Lajit‪»Ulkoilu‪»Kengät‪»Tarvikkeet‪»Kumisaappaiden hoitoaineet‪»
Nokian jalkineet Kuminhoitoaine saappaille 65ml
Kampanjahinta 5,87 €
(4,73 €, alv 0)
(154)
Heti saatavilla
-15%
Viking Rubber Boot Care Spray 125ml
 
Lajit‪»Ulkoilu‪»Kengät‪»Tarvikkeet‪»Kumisaappaiden hoitoaineet‪»
Viking Rubber Boot Care Spray 125ml
Kampanjahinta 8,42 €
(6,79 €, alv 0)
(3)
Heti saatavilla
-15%
Arxus Luonnonkumipintojen hoitoaine 300ml
 
Lajit‪»Ulkoilu‪»Kengät‪»Tarvikkeet‪»Kumisaappaiden hoitoaineet‪»
Arxus Luonnonkumipintojen hoitoaine 300ml
Kampanjahinta 18,62 €
(15,02 €, alv 0)
(10)
Heti saatavilla
-15%
Springyard Rubber Booster 120ml
 
Lajit‪»Ulkoilu‪»Kengät‪»Tarvikkeet‪»Kumisaappaiden hoitoaineet‪»
Springyard Rubber Booster 120ml
Kampanjahinta 8,42 €
(6,79 €, alv 0)
Heti saatavilla

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Nahkakenkien hoito ja suojaus

Nahkajalkineiden asianmukainen hoito pidentää niiden käyttöikää ja pitää ne hyvässä kunnossa. Perusohjeita hyvään perushoitoon, porffavoor:1. PuhdistusPuhdista jalkineet säännöllisesti, erityisesti jos ne ovat likaantuneet tai kastuneet. Käytä pehmeää harjaa ja kosteaa liinaa poi...

Hoito-ohjeita tekokuitutäytteille

Tekokuitutäytteisen makuupussin ja topattujen vaatteitesi asianmukainen hoito auttaa säilyttämään tuotteidesi lämpöominaisuudet ja saattaa merkittävästi pidentää tuotteiden käyttöikää. Puhdistus Tuulettaminen: Kun käytät makuupussia tai topattua vaatetta, tuuleta niitä ...

Teltan korjaus-, huolto- ja käyttövinkit

Ennen retkeilyä Tarkasta teltta: Ennen jokaista retkeä, tarkasta teltta huolellisesti mahdollisten vaurioiden tai kulumien varalta. Varmista, että teltta on kaikilta osin ehjä. Katso myös, että kaikki telttaan liittyvät osat ovat tallella ja mukana. Varma tapa tehdä ennen retkeä ...