Oletko Viranomainen? Meiltä 10% Viranomais­alennus lähes kaikkiin tuotteisiin - Katso ohjeet »

Asiaa aseen voitelusta


Metsästys, Ampumaurheilu by Kaarle H., 10.12.2018
Taittuvapiippuinen haulikko ei ampumalla juurikaan kulu, mutta ne metallipinnat, jotka liikkuvat toista metallipintaa vasten kuluvat, ellei niitä voidella asiaankuuluvasti.

Voiteluaineen tulee olla asevaseliinia, aseöljy ei tähän riitä. Asevaseliini on täysin vedetön ja kovaa kuumuutta ketävää. Vaseliinilla voideltavia pintoja ovat taittuvapiippuisissa haulikoissa piippujen monoblokin metallinväriset pinnat jotka liikkuvat lukkorungon pintoja vastaan. Myös akseli tai akselitapit lukkorungossa tulee voidella.

Piippujen alla olevan etutukin lukituskappaleen kärki tulee voidella. Puoliautomaatti- ja pumppuhaulikoiden lukkokappale on hyvä voidella pari kertaa vuodessa hyvin ohuelti hyvälaatuisella ohuella öljyllä, samoin kiväärin lukkopultti.

Vaihtosupistajaholkkia vaihdettaessa tulee irrotettavan holkin ulkopinta pyyhkiä esim. talouspaperilla puhtaaksi palojäämistä.

Samoin on puhdistettava holkin kierteet piipussa sekä holkin vastainen piipun sisäpinta. Asennettavan holkin kierteeseen laitetaan vaseliini. Vaseliinia ei tarvitse lisätä välillä, vain siis holkkia vaihdettaessa laitetaan vaseliini. Vaseliini estää holkin palamisen kiinni piippuun.

Aseöljyt- ja rasvat
Lajit‪»Metsästys‪»Aseen puhdistus ja huolto‪»Aseöljyt, aserasvat ja puhdistusaineet‪»
Aseöljyt- ja rasvat
Shooter's Choice Aserasva 10 ml
 
Lajit‪»Metsästys‪»Aseen puhdistus ja huolto‪»Aseöljyt, aserasvat ja puhdistusaineet‪»Aseöljyt- ja rasvat‪»
Shooter's Choice Aserasva 10 ml
Captcha$
(16.88 $, alv 0)
(17)
Heti saatavilla
Breakthrough Battle Born Grease  12cc Syringe
 
Lajit‪»Metsästys‪»Aseen puhdistus ja huolto‪»Aseöljyt, aserasvat ja puhdistusaineet‪»Aseöljyt- ja rasvat‪»
Breakthrough Battle Born Grease 12cc Syringe
Captcha$
(16.88 $, alv 0)
(15)
Heti saatavilla

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Lämpökamera vai lämpötähtäin?

Lämpökamerat ja -tähtäimet auttavat pimeässä ja hämärässä liikkuvaa metsästäjää Lämpökameroiden ja -tähtäinten hinnat ovat laskeneet viime vuosina merkittävästi. Nykyään käsikäyttöisten lämpökameroiden hinnat alkavat muutamasta sadasta eurosta. Hintojen laskemisen myötä lämpökame...

Sadehame on täydellinen varuste helppokäyttöisyyttä ja keveyttä arvostavalle vaeltajalle

Erityisesti pidemmillä vaelluksilla retkeilijän täytyy varautua siihen, ettei keli ole aina täydellisen aurinkoinen. Mikäli taivaalta alkaa ropista sadetta, on vaatteet tärkeää saada pysymään kuivana, sillä märissä varusteissa vaeltaminen on kylmää ja ankeaa.Kenties tavanomaisin ...

Metsästysvaatteiden valinta lämpimille keleille

Artikkeli toteutettu yhteistyössä Härkilan kanssaKun valitaan metsästysvaatteita sääolosuhteiden mukaan on muistettava ottaa huomioon päivän mittaan tapahtuvia lämpötilan sekä kosteuden vaihteluita.Lämpimien ajanjaksojen aikana vaatteen oltava kaiken lisäksi myös kevyt ja hengitt...