Oletko Viranomainen? Meiltä 10% Viranomais­alennus lähes kaikkiin tuotteisiin - Katso ohjeet »
Lajit‪» Metsästys‪» Optiikka‪» Kiikarit‪»

Swarovski EL 12X50

Swarovski EL 12X50

Swarovski EL 12X50
Swarovski EL 12X50

Hinta
3 170,00 sis. alv 24% (2556.45 €, alv 0) + toimituskulut


Määrä
kpl


Toimitusaika arviolta 3 - 30 vrk.
Myymälä (Helsinki)hyllyssä0 kpl
Netistä toimitettavissa0 kpl


Lisäksi
Hihnat ja valjaat
Swarovski BSP kiikarivaljaat pro EL Range-, EL-, SLC-malleihin
+68,90 €

Saatavuus
Arviolta 3 - 30 vrk tilauksesta. Arvion luotettavuus on hyvä.

Varastotilanne ja saapuvat
Haluan ilmoituksen, kun tuotetta tulee lisää varastoon


Tuotteen kuvaus

Swarovski EL 12x50 kiikarit suositusta Swarovski EL lippulaivamallistosta. Swarovskin sanoin, EL-sarjan kiikareissa yhdistyvät maksimaalinen käytettävyys innovaatioon ja muotoiluun, optista laatua unohtamatta.

12-kertaisella suurennuksella ja 50mm etulinssillä varustettu Swarovski EL 12x50 on ideaali valinta sellaiselle, jonka ensimmäinen huolenaihe ei ole kiikarin iso koko, vaan joka ensisijaisesti hakee erinomaisella valovoimalla varustettua kiikaria sekä haluaa 8- ja 10-kertaiseen verrattuna enemmän ulottuvuutta. Tämä kiikari on mainio valinta esimerkiksi isojen villieläinten kiikaroimiseen sekä metsästäjille, varsinkin sellaisille jotka lähtevät liikkeelle aikaisin aamusta tai myöhään illalla, jolloin vallitseva valo ei ole parhaimmillaan. Näiden lisäksi kiikarit sopivat esimerkiksi tähtitaivaan tarkkailuun.

Magnesiumseoksesta valmistettu kiikari on rungoltaan "avoin". Kiikarien putkia yhdistää kaksoissilta, jonka keskeltä avoimista putkista saa hyvän ja turvallisen otteen. Esimerkiksi kun kiipeilet vaikeassa kivisessä maastossa, et halua että kaulalla roikkuva kiikari heiluessaan iskeytyy vasten kallioseinää tai puunrunkoa. Tällöin mahdollisuus kantaa kiikaria tukevasti yhdessä kädessä on mainio ominaisuus.

Swarovski EL sarja on mukava pitää kädessä

Kuten monissa muissakin kiikareissa, myös Swarovskin kiikarit ovat vuorattu kumisella suojapäällysteellä, joka kattaa melkein koko kiikarin rungon. Kumipinnoite auttaa suojelemaan optiikkaa sekä antaa mahdollistaa entistä pitävämmän otteen, myös silloin kun kiikarin pinta on hieman märkä.

Sopivan kokoinen tarkennuspyörä osuu mukavasti etusormien alle. EL 12x50:n tarkennus on tuntumaltaan hyvä ja liikkeen puolesta pehmeä. Lähin tarkennusetäisyys on 1,5 metriä. Tarkentamiseen lähimmästä tarkennusetäisyydestä äärettömään on nopea sillä siihen riittää hieman reilu kierros tarkennusrenkaan pyörittämistä.

Tarkennusvaraa yli äärettömän on suhteellisen paljon, peräti 7 diopteria, sekä diopteriasetusten säätövara on suuri +-4 diopteria. Oikean ja vasemman silmän välinen näöntarkkuuden ero on siis korjattavissa suht laajalla asteikolla. Diopterisäätö on pykälöity 1/3 diopterin välein.

Useimmiten kiikareissa diopterinsäätö tapahtuu yhden okulaarin ympärillä olevalla säätörenkaalla, mutta Swarovskin kiikareissa diopterinsäätö on sijoitettu tarkennusrenkaaseen. Diopterin lukko avataan kääntämällä tarkennusrengasta 180-astetta vastapäivään. Tämän jälkeen tarkennuspyörää vedetään ulospäin, jolloin päästään asettamaan voimakkuusasteikkoa. Diopteri lukitaan kääntämällä tarkennusrengasta 180-astetta myötäpäivään. Swarovski kiikarien diopteriasteikko on todella selkeä, joten se on helppo muistaa ja säätää nopeasti omalle asetukselle sen jälkeen jos kiikareita on lainannut jollekin toiselle tai itse on vahingossa tullut muuttaneeksi diopterisäätöä.


Tuotteen koko pakattuna tai myyntipakkauksen koko on arviolta 250 x 200 x 150 mm.


Objektiivin halkaisija
42


Suurennos
10x


Paino
0,925 kg
(myyntipakkauksen kanssa 1,5 kg)


Valmistusmaa
Itävalta


Kommentit
Lisää kommentti

Tuotemerkki


Blogi

Miksi hankkia hyvät kiikarit, kun halvalla saisi huonommat?

Millaiset kiikarit pitäisi valita? Kiikareiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon omat käyttötarpeet ja omien harrastusten vaatimukset. Kallein ei välttämättä ole paras, mutta ihan ilmaiseksikaan ei priimaa välttämättä saa.